Bowen Therapie

"Bowen Therapie helpt dat wat vast zit, weer in beweging te brengen."

Wat is Bowen?

Bowen Therapie is een zachte manuele therapie, die werkt op het bindweefsel en verrassend goede resultaten heeft op veel lichamelijke klachten. Ook als deze al langer bestaan.

Lees Verder

De Behandeling

Hoe gaat een behandeling?
Wat zijn de kosten?
Wat neem je mee?
Maak een afspraak.

Lees Meer

Voor Wie?

Vanwege zijn zachte behandelwijze
is Bowen geschikt voor veel klachten.
Voor baby’s, kinderen, tieners, volwassenen en senioren.

Lees Meer

Wat is Bowen?

Bowen Therapie is een zachte manuele therapie, die werkt op het bindweefsel.
Bijna alles in je lichaam ligt omgeven door bindweefsel, het zogenaamde fascie, dat als een groot net, alles met elkaar verbindt.
Dit weefsel geeft samen met de spieren niet alleen vorm en steun aan je lichaam, maar regelt veel processen.
Allerlei cellen, zenuwbanen, bloed- en lymfevaten bevinden zich in het bindweefsel (fascie).
Fascie kan stug, verstrakt, verkleefd of verlittekend raken door ongelukken, operaties, overbelasting en ingrijpende gebeurtenissen in je leven.
Dit veroorzaakt veel pijnklachten en ziektes.

De Bowentechniek ontspant zeer effectief dit zachte weefsel, door korte bewegingen op het fascie netwerk.
Het geeft zo impulsen, die in alle lagen van je lichaam doorwerken en spieren, pezen, botten en organen bereiken voor regeneratie.
Het resultaat is minder pijn, een betere doorbloeding, betere prikkeloverdracht, meer mobiliteit, meer rust, een betere slaap, een sterkere weerstand en een betere orgaanfunctie.

Bowen is een holistische manuele behandelmethode. Holistisch behandelen wil zeggen, dat het hele lichaam als 1 samenwerkend geheel gezien wordt. De klacht als een signaal, dat er door omstandigheden iets uit balans is geraakt, dat zijn weerslag heeft op delen van je lichaam. De oorzaak van een klacht kan bijvoorbeeld op een hele andere plek liggen, dan waar de klacht tot uiting komt. Het aanpakken van de plek waar de klacht tot uiting komt, geeft vaak een tijdelijke oplossing, maar als de oorzaak blijft bestaan en zal deze zich na verloop van tijd opnieuw aandienen. Met Bowen Therapie wordt het hele lichaam behandeld en gaan we op zoek naar de oorsprong van de klacht.

De zachte en minimale benadering van de Bowen-behandeling maakt, dat je lichaam terug gaat naar een natuurlijke staat van ontspanning; de homeostase. Deze natuurlijke ontspanning stimuleert het zelf herstellend vermogen, dat in ieder mens aanwezig is. Je zelf herstellend vermogen brengt een herstel proces op gang en zal dit gelijkmatig in je hele systeem doorvoeren. De uitwerking is vaak merkbaar op meerdere niveaus; fysiek, mentaal en emotioneel.