Over mij

Anouchka Beusekamp

Het is mijn wens, dat je je eigen kracht opnieuw ontdekt, zodat je jouw hartenwens of droom in de wereld kunt realiseren.
 
Als ik in mijn hart kijk, wat ik het liefste doe, dan is dat bezig zijn met beweging.
Tijdens mijn lessen, behandelingen of personal training valt de rol, die iedereen in het dagelijks leven vervult, even weg en komt er ruimte voor een diepere laag van je zelf.
Je ervaart je lijf, je adem, je gedachten, je dromen, je hartenwensen en voelt het leven door je lichaam stromen.
Dat leven daagt je uit om je eigen kracht te vinden en is voortdurend in beweging. Beweeg je mee?

Sinds 1976 beoefen ik hatha yoga.
Ik verlangde naar innerlijke rust en evenwicht en ik vond deze d.m.v. hatha yoga in mezelf. In 1984 voltooide ik de opleiding tot hatha yoga docent bij Corrie Koot in mijn geboorteplaats Den Haag en begon ik al tijdens de opleiding met lesgeven.
Met zeer veel plezier heb ik hatha yogales gegeven bij verschillende yogastudio’s en buurthuizen in Den Haag en Rotterdam.
Op 14 februari 2002 begon ik mijn eigen yogaschool in Berkel en Rodenrijs met de naam Pyramidekristal en gaf ik les aan volwassenen, zwangeren en kinderen.
Tijdens mijn studie aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam begin jaren ’80 ontdekte ik, dat de combinatie van Kunst en Yoga voor mij zo natuurlijk was als ademhalen.
Via deze combinatie heb ik een methode ontwikkeld, om d.m.v. kleur en vorm in contact te komen met de diepere lagen in jezelf.
Mijn zwangerschappen hebben mij de yoga op een nieuwe manier laten ervaren. Door de ademtechnieken en de ontspanningsoefeningen heb ik zelf twee bijzondere bevallingen gehad en het leven geschonken aan twee mooie zonen.
Na de opleiding voor zwangerschapsyogalerares, ben ik in 1998 begonnen met het lesgeven aan zwangere vrouwen en stond ik aan de wieg van vele kinderen in Rotterdam, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Pijnacker, Bleiswijk, Wolvega en Groningen.
Samen met mijn zonen heb ik spelenderwijs kinderyoga gedaan. Na deze speelperiode volgde ik een opleiding kinderyogadocente. In mijn Yogaschool in Berkel en Rodenrijs heb ik jarenlang kinderyoga gegeven.
Door mijn enthousiasme en kennis werd ik de initiator van de Kinderyoga opleiding in Den Haag en gaf ik opleiding aan yogadocenten, die hun certificaat Kinderyogadocent konden halen.
Omstandigheden in mijn privéleven maakte, dat ik Pyramidekristal moest los laten en ik vond in Marieke Verboom van JunoJoy de meest liefdevolle en kundige opvolgster én vriendin.
In Drenthe maakte ik een periode van diepe transformatie door, in een echt Tiny-House aan de rand van het bos. Ik leerde 4 jaar lang over mezelf, de natuur, de ritmes van de seizoenen en de maanfases.
In 2014 werd in Groningen Hatha Yoga Nu 'geboren'. Hatha Yoga Nu was helemaal gericht op hoe hatha yoga en meditatie kan helpen je 'eigen kracht' te ontdekken en in het dagelijks leven te integreren.
Inmiddels heb ik 42 jaar ervaring en kennis over hatha yoga, meditatie, natuurbeleving en geef ik 35 jaar hatha yogales.

In 2016 en 2017 studeerde ik aan de HBO beroepsopleiding Bowen Therapie bij Bowned en behaalde ik eind 2016 het diploma Bowen- behandelaar.
Voorjaar 2019 rondde ik met mijn Scriptie: Onderzoek naar Frozen Shoulder, het officiële therapeuten gedeelte af.
Om bij te blijven volg ik twee á drie keer per jaar nascholing en weet Bowned de meest bijzondere docenten uit Engeland en Australië aan te trekken.
Zoals o.a. John Wilks, Joanne Avison, Paula Esson en Ron Phelan. Met het diploma Medische Basiskennis voldoe ik aan de eisen volgens de normen van Plato.
Omdat met de Bowen therapie en personal training het aanbod intussen veel meer is dan alleen yoga, was er een nieuwe naam nodig.

Op 5 februari 2019 kreeg mijn bedrijf de naam Eigen Krachtpunt.
Met Bowen therapie, hatha yoga, meditatie, intuïtief tekenen & schilderen, helend medium-zijn en personal training bied ik een bijzonder effectieve manier van helen en herstellen op fysiek, mentaal, spiritueel en emotioneel niveau.
Met helende handen en mediamieke gaven heb ik al vele mensen kunnen ondersteunen op hun pad.
Het is mijn wens, dat je je eigen kracht opnieuw ontdekt, zodat je jouw hartenwens of droom in de wereld kunt realiseren.
 
Lieve groet, Anouchka