Frozen shoulder

Een frozen shoulder is erg pijnlijk. Zo pijnlijk, dat het je nachtrust verstoort. Je aankleden wordt een opgave en een aantal dagelijkse dingen kun je niet meer doen. Iets uit een kastje pakken, een tas boodschappen of iets anders tillen bijvoorbeeld. Alles waarbij je je arm omhoog moet doen of kracht gebruiken, wil niet meer. Je schouder zit letterlijk vast.

Oefeningen of gericht los masseren werkt niet. Soms werkt het zelfs averechts en lijkt het daardoor alleen maar erger te worden.

Mijn eigen frozen shoulder bracht mij 7 jaar geleden in aanraking met Bowen therapie. Destijds had ik nog nooit van Bowen therapie gehoord, maar het effect van mijn eerste Bowen behandeling vergeet ik nooit meer. Wat een fascinerende techniek.

Ik wilde er alles van weten en terwijl ik nog een frozen shoulder had, begon ik aan de HBO opleiding tot Bowen therapeut.

Mijn eindscriptie ging over de werking van Bowen therapie bij frozen shoulder en de resultaten waren soortgelijk aan die van mijzelf. De frozen shoulder herstelde, de pijn verdween en de bewegingsbeperking kwam weer helemaal terug.

https://www.eigenkrachtpunt.nl/wp-content/uploads/2019/10/Scriptie-Onderzoek-naar-de-werking-van-Bowen-therapie-bij-Frozen-Shoulder-Anouchka-Beusekamp.pdf

Blijf niet tobben met je frozen shoulder, maar probeer de Bowen therapie.

Maak een afspraak bij Eigen Krachtpunt in Groningen of bij één van mijn collega’s in Nederland of België